Terratrèmol a Collserola

Imatge de WeLoveBarcelona_de en Pixabay

El passat 23 de maig, al voltant de les 21.09h (hora local) esdevingué un terratrèmol de magnitud 2.5 en l’escala de magnitud local (ML).

L’epicentre del sisme es va localitzar al Baix Llobregat (41.44º N, 2.06º E) i, tot i tenir una intensitat baixa, es va percebre a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental. Afortunadament, no s’ha sofert cap mena de danys.

La coordinadora del repte 0.1, Liliana Carreño, es va posar ràpidament en contacte amb la sismòloga de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) per confirmar que aquest esdeveniment provenia per causes naturals o havia estat induït. Finalment, es va arribar a la conclusió de que havia estat natural.

Per tant, com a nota final, Liliana deixa aquesta petita reflexió a la ciutadania.

“Aquesta mena d’esdeveniment ens ajuda a tenir present que els sismes també es donen en aquest entorn (la unitat de paisatge del Pla de Barcelona).”

Per fer-nos una idea de què s'avalua amb les dades de magnitud local (ML), a continuació es resumeixen algunes dades d’interès: repercussió del sisme en funció de la magnitud:

  • ML = 3 - 4 Percebut a prop de l'epicentre. Sense danys.

  • ML = 4 - 5 Percebut a gran part del territori. Possibles danys lleugers.

  • ML = 5 - 6 Percebut a tot el territori. Danys probables.

Comparteix aquesta entrada del Blog!